Rust voor de kerstdagen

Na de echo van vorige week was het vandaag zover dat ik naar de oncoloog mocht voor de officiële  uitslag. Lianne is met me mee gegaan. Onder het motto. 2 horen meer dan 1. En ook wel gezelliger om samen te gaan. Dat was maar goed ook, want het spreekuur liep bijna een uur uit. De radioloog heeft inderdaad hetzelfde op de echo gezien als wat op de MRI te zien was. Een iets vergrote nier en een onduidelijke plek in de leiding naar de blaas. De urine liep wel goed door. Dus er wordt getwijfeld of de onduidelijke plek een vernauwing is. Er zijn geen directe aanwijzingen voor een steentje. En het zou dus ook een tumor kunnen zijn. Om daar duidelijkheid in te krijgen is een CT scan een optie. Echter als blijkt dat het een tumor is, zal de behandeling gewoon hetzelfde blijven. Ik heb net nieuwe hormoon tabletten gekregen en die worden voor een dergelijke tumor ook ingezet. De oncoloog zag dus geen directe meerwaarde in een CT scan. En ik zit daar ook niet op te wachten. Samen is er daarom besloten dit voorlopig dan ook niet te doen. Als er na een paar maanden weer een MRI wordt gemaakt, zal er extra aandacht aan de nier worden besteed. We houden op die manier de vinger even aan de pols.Over 6 weken mag ik weer bloed laten prikken en krijg ik een telefonisch consult om de resultaten daarvan te bespreken. Als ik eerder ergens last van krijg moet ik natuurlijk aan de bel trekken. De kanker marker was wel weer met 5 punten in 4 weken gestegen naar 52,1 Dat is niet de bedoeling, maar de nieuwe hormonen kunnen daar ook nog niet veel invloed op hebben gehad in die anderhalve week dat ik die nu slik. Ook over 6 weken kan het zo zijn dat de waarden niet gedaald zijn. Dat wordt pas echt duidelijk na 3 maanden gebruiken. Voorlopig even 6 weken geen dokters en onderzoeken. Eerst lekker rustig de kerstdagen vieren. Eerste kerstdag met de familie bij ons thuis en 2e kerstdag zijn we samen. Oud en Nieuw vieren we met vrienden. Een paar gezellige weken voor de boeg.

Ik wens iedereen een hele fijne tijd en tot volgend jaar. (als er tenminste niet iets geks gebeurd, want dan schrijf ik natuurlijk eerder)

2 Reacties so far »

 1. 1

  Eleonora said,

  je bent de mallemolen wel weer door geweest en wat een gedoe allemaal dat eeuwige wachten.
  Allemaal wel weer onzeker zo maar net wat jezelf zegt …. Eerst de feestdagen maar weer gezellig door! Geniet van je familie man en kinderen om je heen en … GENIET !! De gezellige dagen samen doen meer dan potten vol vitamientjes.
  Fijne kerst x x

 2. 2

  Dorien Teunissen-de Wit said,

  Dank je wel Marinka, voor het goede en duidelijke verslag. Wat ben je toch een positief mens, daar heb ik echt bewondering voor! Hele fijne ontspannen dagen gewenst! Liefs Dorien


Comment RSS · TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: