Zware dag

Na deze lange zware dag toch nog snel even de tijd genomen om mijn blog te schrijven. Dit is vooral ook om voor mijzelf alles op een rijtje te houden. En ik merk dat velen het lezen en ook blij zijn dat ze weten wat er aan de hand is.

Vanmorgen moest ik vroeg uit de veren. Er moest weer naar het ziekenhuis gegaan worden om naar de wond te laten kijken. De afspraak kon alleen om 9.10 uur. Dus om uiterlijk half 9 uit Heteren weg rijden. Dit keer zou Renee mee gaan. Was voor haar helemaal een erg korte nacht, want ze had gisteren sluitdienst op het werk en lag pas om half 3 vannacht in bed. Super lief dat ze toch mee ging. Scheelt Jan weer vrije uren opnemen. We dachten dat we snel weer klaar zouden zijn. En dat Renee snel naar huis zou kunnen. Mats had hoge koorts en die kon niet naar het dagverblijf. En omdat Renee met mij mee ging zou Raymond een uurtje oppassen. Dat uurtje werd wel wat meer. We zijn de hele morgen in het ziekenhuis geweest. En Raymond zat al die tijd met een zieken Mats. Aan het eind van de dag werd duidelijk waar de hoge koorts vandaan kwam. Zijn derde tandje is doorgekomen. Hopen dat hij van de andere tanden die nog komen moeten niet weer zoveel narigheid heeft.

De chirurg vond het niet goed dat ik nog steeds iedere avond koorts heb en ook de wond schiet niet op. Hij blijft ontsteken. Om zeker te zijn dat er niet nog meer zit moest er een echo gemaakt worden. We werden al gewaarschuwd. “het kan wel even duren mevrouw, want het is druk en u moet er tussendoor.” Dat even werd meer dan een uur. Leuk is anders. Toen de echo uiteindelijk gemaakt was konden we weer terug naar de chirurg. Die ging net in bespreking, maar de assistente kon hem nog net even te pakken krijgen. Van de radioloog hadden we al gehoord dat er waarschijnlijk niets meer zit dan wat nu is open gelegd en dat kon doorgegeven worden. Gelukkig maar. Het had anders een operatie moeten worden. Nu gaan we door op de ingeslagen weg, alleen wel 2 keer per dag spoelen van de wond ipv 1 keer. Nadat de afspraak voor het volgende consult was gemaakt zijn we snel in de ziekenhuiskantine een welverdiend saucijzenbroodje gaan halen. We rolden alle twee bijna om van de honger. Tegelijkertijd werd ik gebeld door de dame van de chemo voorlichting. Toen ik op de behandeltafel lag had ik al 2 keer een gesprek gemist. Omdat het niet handig was dit gesprek in de ziekenhuis hal te voeren, heeft ze mij later vanmiddag terug gebeld. Bij haar kon ik mijn vragen stellen die ik opgeschreven had en er is me al wat meer duidelijk geworden. Het is al wel bijna zeker dat de chemo aan huis gegeven wordt, behalve de allereerste keer. Verder staat er in de bijsluiter dat je er kaal van wordt en de oncoloog had me gezegd dat dit niet zo was. De waarheid ligt ergens in het midden. Daar valt mee te leven. Overigens zou het voor mij geen reden zijn om er van af te zien. Liever kaal en nog wat langer leven, dan met haar een heel stuk minder. De PICClijn gaat pas aangelegd worden als de start van de chemo bekend is. Het wachten is echt op het genezen van die rot wond.

Het was weer een dag met drukke gesprekken en onderzoeken en ik ben op verschillende punten wijzer geworden. Nu kruip ik snel het bed in. Hopelijk ben ik morgen fit genoeg om naar het afscheid van een oud collega te gaan. Ik vind het heel leuk om mijn oud collega’s weer een keer te zien en heb al een taxi van een collega die hier in Heteren rijdt. Nu alleen hopen dat mijn lijf het ook aan kan morgen.

Advertenties

8 Reacties so far »

 1. 1

  Bea said,

  Hoi Marinka, petje af voor de wijze waarop je omgaat met je ziek zijn. Je bent een kanjer. Hoop voor je dat de wond nu snel geneest en je kunt starten met de chemo. Lieve groet, Bea

 2. 2

  Jacob said,

  Hopelijk is het je gelukt om naar het afscheid van je oud collega te gaan.

 3. 4

  Erna Muys said,

  Nou petje af dat je dit allemaal zo goed op kunt schrijven. Hoop dat het goed komt met de wond en dat je snel met de chemo kunt beginnen.

 4. 5

  Janine said,

  Welke chemo ga je krijgen?

 5. 7

  Mieke said,

  Wat een verhaal weer.Sterkte met alles .Mooi dat de chemo thuis kan.En nu maar duimen dat het aanslaat.

 6. 8

  Thea said,

  Veel sterkte Marinka je bent een kei!!!


Comment RSS · TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: