Start chemo

Het was weer zo’n dag waarin een heleboel gebeurde. Vanmorgen om half 11 moest ik me als eerste melden in het ziekenhuis bij de wondverpleegkundige. Ze was redelijk tevreden over de wond. Er is afgelopen nacht bijna niets uitgekomen. Dat is een goed teken. Wel zit er onderin nog een soort geel “beslag”zoals ze dat noemen. Dat heeft ze met een soort lepeltje een beetje los geschraapt. In de hoop dat dit een beetje sneller gaat genezen. Ook de chirurg was tevreden. De geur die het eerst af gaf is ook weg. Ook mijn temperatuur blijft zonder de antibiotica onder de 38 graden. Kortom hij gaf groen licht om met de chemo te gaan starten. Ook gaat de thuiszorg weer terug naar 1 keer per dag. Dat is al een heel stuk rustiger voor mij.

Er was al een telefonische afspraak gepland met de oncoloog en in overleg met hem wordt er al komende week met de chemo gestart. Dat komt mooi uit. Het is namelijk 2 weken chemo en 1 week vrij. En de week dat ik dan “vrij” ben staat precies een midweek center parcs in de planning. Volgende week start het dus al. Helaas kan het nog niet thuis omdat ik door de open wond geen PICClijn mag. Dat zou te gevaarlijk zijn. Heel hoog risico voor infectie. En dat moeten we niet hebben. Dan maar een paar keer naar het ziekenhuis heen en weer. We zetten de auto wel op de automatische piloot. Hij weet de weg al wel. Voor de eerste twee woensdagen is het vervoer al geregeld. Dat is een fijn idee. Kan Jan zijn vrije dagen voor wat anders bewaren. Aan de ene kant blij dat er gestart wordt, maar aan de andere kant ook wel spannend. Wat gaat het me brengen. Hoe reageer ik er op? Word ik kaal?  De arts zegt van niet en in de bijsluiter van de chemo staat wel het een en ander over kaal worden. Wie moet ik geloven? Afwachten het is niet anders. Iedereen reageert op een andere manier.

Thuisgekomen meldden al snel de jongens van installatie bedrijf Kunst zich voor het aanleggen van de waterleiding naar het kantoor en het vervangen van een cv in de garage. Na een middagje werk is het prima voor elkaar. Laat de nieuwe droger maar komen. Dan kunnen we gaan beginnen met het verder inrichten van de kamer.

Tussendoor kreeg ik telefoon van de gemeente (wmo) met de vraag of ik al had geïnformeerd naar trapliften. Dat had ik. Ik had voor morgen al 2 bedrijven afgesproken voor het maken van een offerte. De prijzen waar ze het over hadden waren best pittig. Even met elkaar vergelijken is dan ook wel op zijn plaats. De dame van de WMO gaf aan dat de gemeente mij een traplift wil geven. (Mijn mond viel open… had het niet verwacht) Ik moet dan gaan betalen naar inkomen via het CAK. Dan weet je eigenlijk nog niets. Want wat moet ik dan precies gaan betalen was mijn vraag. Na een rekenvoorbeeld kwam het erop neer dat ik per 4 weken een bedrag van ongeveer 55 euro aan bijdrage heb voor de traplift. Voor mij was de keuze toen snel gemaakt. Een traplift particulier plaatsen komt al snel op ruim 6000 euro neer. Met 55 euro per  4 weken betekent dat dat ik nog zeker 10 jaar moet leven. Helaas is die tijd me niet gegeven. Je weet het natuurlijk nooit. Wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Alles bij elkaar was het weer een productieve dag. Er zijn weer grote stappen gezet. Morgen een verjaardags feestje. Mats wordt 1 jaar !!!!

8635162_xxl

Advertenties

6 Reacties so far »

 1. 1

  Marjolijn said,

  Nou, nou wat een versnelling van alles. Wat fijn wel. Duimen draaien op een hele lange fijne …..

 2. 2

  Mieke said,

  Lieve Marinka wat een heftig verhaal weer.En net als vele anderen bewonder ik je hoe je alles doorstaat. En wat kun je het allemaal goed onder woorden brengen.Natuurlijk heb je geen keus je moet er wel in blijven geloven.Wij feliciteren je met de verjaardag van Mats en hopen dat je je goed genoeg voelt om er van te genieten. Groetjes van Leen & Mieke.

 3. 4

  Eleonora said,

  Tjonge Marinka dat zijn toch weer wat positieve vooruitzichten. Mats jarig , Center Parcs, eindelijk aan de Chemo, met de wond gaat het beter en je machinepark naar beneden. Klinkt allemaal als een positieve vooruitgang. En ook nog de traplift nou meid kom op !

  • 5

   marinka61 said,

   Ja he, allemaal weer even vooruit. Heb net wel weer staan vloeken op de levering van verbandmateriaal. Voor de tweede keer al dezelfde verkeerde spullen geleverd gekregen. Gelukkig kan ik nog 3 dagen vooruit, maar het kost wel weer energie om dit rechtgebreid te krijgen.

 4. 6

  Erna Muys said,

  Wat fijn dat het met de wond de goeie kant opgaat en straks ga je als een speer naar boven met de lift. Heel veel succes met de chemo en veel plezier in CenterParc.


Comment RSS · TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: