Fijn of toch niet fijn?

Na veel nadenken was vandaag de dag gekomen dat ik naar de oncoloog moest om te bekijken hoe en wat met de volgende kuur. De laatste dagen voel ik me gelukkig weer een heel stuk beter. Het branderige gevoel in mijn lijf is weg en is ook echt volledig toe te schrijven aan de kuur die ik heb gehad. De obstipatie is veranderd in dagelijks diarree. Er was heel wat om over te praten met de vervangende oncoloog. Mijn eigen oncoloog is met vakantie.

Lianne kwam met Mats om mee te gaan naar het ziekenhuis. Eerst moest ik bloedprikken en pas anderhalf uur daarna naar de oncoloog, zodat de uitslag van het bloed al binnen zou zijn op het moment van de afspraak. De tussentijd hebben we gezellig bij mama doorgebracht. Samen een broodje gegeten en kop thee gedronken. In het ziekenhuis liep het flink uit. Hoewel Mats het prima deed, was het op het laatst wel een beetje moeilijk voor hem. Met de oncoloog de punten van mijn vragenlijstje afgewerkt. Ik had een oproep voor de griep prik. Moet ik die wel of juist niet gaan halen? Ze adviseerde om het wel te doen, maar dan vlak voor een volgende kuur en niet als je net de kuur hebt gehad. Wat betreft de pijnstilling en de daardoor veroorzaakte obstipatie is ook uitgebreid gesproken en ik ga het een en ander in de pijnstilling veranderen. Wel gewoon de oxycodon (morfine) en indien nodig ook de snelwerkende erbij. Maar dan van het begin af aan heel veel laxeermiddelen erbij gaan gebruiken. Ik slik ook al heel lang diclofenac en die moet ik nu toch echt laten staan. In combinatie met al het andere zorgt dit nog meer voor een aanslag op mijn maag. Daarvoor in de plek dan weer morfine erbij. We gaan wat experimenteren de komende tijd. Daarbij nog een dubbele hoeveelheid maagbeschermers. Dat moet goed komen ( hoop ik )

De kuur wordt wel een week uitgesteld. Mijn witte bloedlichaampjes waren nog niet voldoende op peil om aan de volgende kuur te beginnen. Dat samen met de bijwerkingen maakte dat ze adviseren om pas volgende week te beginnen. Mijn lijf heeft iets langer rust nodig. Aan de ene kant fijn om nog een week me wat beter te voelen, maar aan de andere kant…… de kanker wordt dan weer een week niet bestreden. Mijn markers waren weer gestegen van 688 naar 881, maar ze vond dat niet belangrijk. Na een eerste kuur valt er nooit iets over te zeggen. Wel gaat de kuur naar een dosis van 80% om alle bijwerkingen wat minder te maken. We gaan er voor !! Er is nog veel te veel waar ik voor wil doorgaan. Dus opgeven is geen optie !! Maar nu eerst nog een week rust. Volgende week bloed prikken om te zien of de waardes dan wel voldoende zijn en dan start kuur 2 op woensdag 25 oktober.

Op de weg naar huis viel Mats in slaap. Hij had zijn middagslaapje nog niet gehad. Thuis op het bed van mij in de kamer heeft hij nog een half uurtje doorgeslapen. Daarna nog lekker buiten in de tuin wat rond gestruind. En maar kijken of de paardjes er waren. Maar die waren net allemaal naar binnen.

Advertenties

4 Reacties so far »

 1. 1

  Greta said,

  Ok, dis daar is nu ook duidelijkheid over. Nu kun je dat naast je neerleggen. Tis heel wat wat je voor je kiezen krijgt. Maar net wat je zegt, er is teveel om nog voor te gaan. Hopen dat je lichaam deze keer minder erg te lijden heeft van de kuur en dat je je niet al te ziek gaat voelen. Helaas heb je zelf er totaal niks geen invloed op. Sterkte meid!!

 2. 2

  Marjolijn said,

  Je gaat er voor, top. We willen je nog lang niet kwijt.

 3. 3

  Thea said,

  Lieve Marinka
  Wat ben je een moedige sterke vrouw maar ja wat moet of kan je anders?
  Jij word ook wel 80 hoor je bent echt een vechter met veel lieve mensen om je heen die er voor je zijn!!
  Houd moed sterkte en liefs.

 4. 4

  Erna Muys said,

  Sterkte en veel moed toegewenst om de volgende kuur te doorstaan. Hopelijk minder bijwerkingen.


Comment RSS · TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: