Kerst 2017

Morgen is het al weer kerstmis. Kerstmis is het moment waarop veel mensen eens achterom kijken. Wat een jaar hebben we achter de rug. Een jaar met veel downs, maar gelukkig ook regelmatig ups. Iedereen die mijn blog leest weet wel waar ik op doel. Ik merk ook aan de kerstkaartjes die ik krijg, dat er heel goed nagedacht wordt over de tekst die erop gezet wordt. Dat is super ! Veel terugkijken op het afgelopen jaar wil ik eigenlijk niet. Iedereen die terug wilt kijken kan mijn voorgaande blogs erbij pakken. Ik wil zoveel mogelijk genieten van het moment. Morgen zijn we met de familie bij elkaar bij ons thuis. Het zal best even slikken zijn. We zijn immers niet meer echt “compleet”. We zullen papa zeker missen, maar daar tegenover staat dan weer dat er een nieuwe “Vermeer” op komst is. Zo is het leven. Dat de artsen voor mij denken dat dit wel eens mijn laatste kerst zal zijn, wil ik ook niet aan denken. Het heeft ook geen zin om erover na te denken. Ik vind dat als ik hier teveel aandacht aan geef, ik niet meer kan genieten van de dag zelf. En dat is wat we moeten doen ! Genieten van het samen zijn ! Klinkt best heel nuchter als ik het zo opschrijf, in werkelijkheid zal het toch wel moeilijk zijn.

Zo aan het eind van het jaar wil ik ook even een pluim op de hoed van de thuiszorgmedewerkers van Buurtzorg Overbetuwe zetten. Al 4 maanden komen de dames dagelijks bij mij aan huis om de wond te verzorgen. Stuk voor stuk schatten van meiden. De gezellige kletspraatjes en het gemakkelijk even om advies kunnen vragen. Als straks de wond dicht is en ik geen hulp meer nodig heb, zal ik ze nog gaan missen.

Ook een bedankje voor al die lieve vrienden en vriendinnen die me appen, mailen, rijden naar het ziekenhuis, gezellig op de thee / koffie komen, samen lunchen, voor me komen koken of even bellen. Zonder jullie was het leven maar saai. En natuurlijk mijn steun en toeverlaat: Jan. Die mag ik zeker niet vergeten. Steeds meer taken neemt hij van me over. Er komt iedere keer meer op zijn bordje. Maar mopperen doet hij nooit. Hij doet het gewoon. Net zoals de kinderen en schoonkinderen. Ik hoef maar te kikken en ze staan klaar om te helpen. TOP allemaal.

Als afsluiting van dit jaar hebben we afgelopen weekend ook de knoop doorgehakt en toch nog een vakantie geboekt naar Lanzarote. De wondzorg verpleegkundige heeft het goedgekeurd. Half januari staat de reis gepland. Een paar maanden terug had ik niet gedacht dat dit nog zou gebeuren. We gaan met positieve gevoelens het nieuwe jaar in !

Fijne kerstdagen en voor iedereen een super 2018 !!

2017-12-07 00.19.49

Advertenties

6 Reacties so far »

 1. 1

  Hannie Buijzef said,

  Marinka, Jan en kinderen en kleinkind(eren)
  Wij wensen jullie ook heel goede dagen samen en kijk inderdaad naar voren. Een fantastische tekst.
  Heel veel sterkte samen en geniet van elkaar.

 2. 2

  Marjolijn said,

  Super vrouw. Je leeft nu. Geniet ervan. 😘😘😘

 3. 3

  Jolanda said,

  Fijne dagen marinka voor jou, Jan , kinderen en kleinkinderen. Voor 2018 wens ik jullie een bijzonder jaar toe. Wat lekker start gezellig met Jan op vakantie. Tot snel. 😘

 4. 4

  Pauliene said,

  Wat heb je het weer mooi geschreven knap dat je dat kan.
  Geniet samen met iedereen van deze dagen.
  En kijk maar vast naar jullie welverdiende vakantie.

 5. 5

  Margret said,

  Respect Marinka, voor jou, Jan en ook de kinderen. Hopelijk kunnen jullie in 2018 nog vele mooie herinneringen met elkaar maken. Wij leven, op de achtergrond, met jullie mee. Een heel mooie vakantie op Lanzarote!

 6. 6

  Eleonora said,

  Vol goede moed het nieuwe jaar in en afwachten wat op je pad komt , dat is de beste remedie om het nog heel lang vol te houden.
  Jij gaat gewoon iedereen verbazen , want zo ben jij!
  Lieve Marinka , je kijkt vast terug op een mooie kerst en oud en nieuw wordt vast ook gezellig.
  Op naar Lanzarotte , lekker vooruitzicht hoor !


Comment RSS · TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: