De uitslag bij de oncoloog

Met een stukje gezonde spanning zijn we vanmiddag naar het ziekenhuis gegaan. Vandaag de uitslag van het effect van 2 maanden Provera hormoon tabletten. Eigenlijk valt er pas na 3 maanden iets duidelijks van het bloedbeeld af te lezen, maar zo lang wilde de oncoloog niet wachten. Daarom vanmiddag al de afspraak.  De oncoloog begon natuurlijk met de vraag : Hoe voelt u zich?  Dit kon ik beantwoorden met : Eigenlijk best heel goed. In ieder geval stukken beter dan een paar maanden terug. Verder een paar kleine dingen op medicijnengebied besproken. Er waren adviezen op het gebied van de medicatie voor bloedverdunning van volgers gekomen. De oncoloog heeft uitgelegd dat dit voor mij toch echt de beste medicijn is. De andere medicijnen die nieuw op de markt zijn, zijn niet getest bij mensen met kanker. En daarbij ontdek je ook niet de uitschieters die ik momenteel in mijn bloed heb. Mijn INR schommelt enorm. Toch maar onder controle blijven bij de trombosedienst. Daarna werd ik toch wel erg nieuwsgierig naar de tumor markers. Deze zijn weer enorm gestegen. Helaas. van ruim 1400 naar 2200. En dat terwijl ik een jaar geleden al zenuwachtig werd als ze op 80 stonden. De leverwaarden en nog een paar andere waardes zijn wel stukken verbeterd. In die zin heeft de Provera zijn werk dus wel gedaan. Er is weer uitgesproken dat als de Provera niet meer werkt, er niets meer is om me mee te behandelen. Daarom gaan we er nu gewoon mee door. Ondanks de hoge markers. En we gaan inzetten op kwaliteit van leven. Geen testen alleen om het testen. Geen scans etc. Alleen als ik aangeef dat ik ergens ineens erge klachten heb. Ook het infuus Zometa gaan we mee stoppen en ik ga terug naar tabletten. Bonefos. Daarmee moet ik wel heel goed opletten wanneer ik ze neem, maar met de infusen ben ik wel helemaal klaar. Bonefos mag niet genomen worden samen met de Calcichew die ik gebruik en twee uur voor en na inname geen melkproducten. Wel iets om rekening mee te houden. Maar dan geen infuus. Daar heb ik nu voor gekozen. Ik start er mee na de vakantie, zodat ik in de vakantie daar nog niet zo op hoef te letten.

Na het gesprek met de oncoloog ook nog een gesprek gehad met de palliatief medewerkster. Ook met haar is afgesproken dat we alleen contact hebben als er van mij uit behoefte aan is. Over 4 weken terug komen bij de wondzorg en over 2 maanden weer naar de oncoloog. Vanaf vanavond gaat Jan in de leer bij de dames van de thuiszorg om de wond te kunnen verzorgen.

Alles bij elkaar een beetje dubbele uitslag, maar voelt ook wel weer goed. Het past helemaal bij mijn patroon. Leef bij de dag. Doe wat je kunt. En laat wat niet gaat op dat moment. En zo doen we dat dan ook maar.

Advertenties

11 Reacties so far »

 1. 1

  Ria van Zeelst said,

  Redelijk mooi nieuws Marinka! Vreemd dat jij Bonefos krijgt. Toch weer rekening houden met je eten, niet fijn. Ik heb ook Bonefos gehad, maar nu Xgeva en dat is écht SUPER! 1x Per 4 weken een prikje in je arm, that’s it! Misschien bespreken met je oncoloog?
  Sterkte met alles! Liefs, Ria

 2. 3

  Jolanda said,

  Ja, tis idd dubbel, aan de ene kant verbetering, aan de andere kant gaat het omhoog. Wat kan je ermee? Maar toch, alle beweging in verbetering hoe klein dan ook is meegenomen. Geniet lekker van je vakantie saampjes met Jan. Pluk iedere dag. 😘

 3. 4

  NoraL said,

  Dubbel inderdaad, maar je doet het goed. Ik wil net als Ria Xgeva aanraden! Ik heb het nu al 2,5 jaar (krijg het morgenochtend weer) en het is ideaal. Ik zou er zsm achteraan gaan. Ook dát hoort bij kwaliteit van leven, wat bij de artsen hoog in het vaandel zou moeten staan.

 4. 5

  Yvonne Bolkestein said,

  Ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen. Het gaat redelijk als ik het zo hoor. Daarom eerst maar een hele fijne vakantie. Geniet er van!

 5. 6

  Ik vind het heel jammer dat de tumormarkers gestegen zijn. Wel fijn om te lezen is dat je je goed voelt. Houden zo! En ik wens je al het goede toe!

 6. 7

  lia said,

  Go For It en Pluk de dag!! Geniet daar maar lekker van het zonnetje en van elkaar!!! Dat pakken ze je niet meer af!!! dikke kus

 7. 8

  Marinka..wat dubbel zeg, redelijk goede nieuws en toch weer horen, dat dit het laatste middel is….. sterkte en carpe diem xx

 8. 9

  Eleonora said,

  De pillenkast is blijkbaar nu wel helemaal leeg, geen nieuwe probeerseltjes meer. Waarschijnlijk zal dit , toch dubbele gevoel je ook wat innerlijke rust gaan geven, je hebt immers alles geprobeerd .
  Nu is het zaak om maximaal te genieten van je vakantie en vooral van het samen zijn met Jan en na de vakantie van de kinderen. Het moet geen tijd gaan worden van verdriet, maar van GENIETEN.
  Fijne vakantie, lekker in het zonnetje 💋

  • 10

   marinka61 said,

   Inderdaad. De pillenkast is leeg. Helaas. We gaan puur voor kwaliteit van leven nu. Mag zelfs een wijntje drinken. Had ik mijzelf verboden om mijn lever te ontlasten. Niet dat ik veel dronk, maar ik dacht beter van niet. Maar op een terrasje in de zon met een glaasje wijn is net even meer genieten dan met een glaasje water. En de oncoloog vond het grote onzin om geen wijntje te doen. Dus dat doen we dan ook maar af en toe de komende week.

 9. 11

  Mieke said,

  Lieve Marinka.
  Inderdaad een beetje dubbel.Maar wat nu wel prettig is dat je je naar omstandigheden redelijk goed voelt.
  Zo kun je lekker eerst op vakantie en daarna weer verder zien.
  Wij wensen jullie goeie reis fijne vakantie en Jan succes met het verzorgen .
  Groetjes van Leen & Mieke


Comment RSS · TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: