Echo foto’s en update

Zoals beloofd hier een paar foto’s van de echo die gemaakt is afgelopen vrijdag. Het was echt heel bijzonder. Ze hadden een 3D echo apparaat speciaal voor ons gereserveerd. Dagmar kon vrij van haar werk krijgen, want moest eigenlijk werken, maar haar werk was direct akkoord met het verzoek om voor deze reden vrij te krijgen.

Verder is er vrijdag ook een drain geplaatst, waarmee het vocht wat in mijn buik zat afgetapt kon worden. Binnen een uur was ik 3,5 liter kwijt. Inmiddels waren wel mijn benen ook vol gelopen, door een langdurig vocht infuus wat ik had. Dit was noodzakelijk in combinatie met andere medicatie. Niet lekker dus. Mijn gewicht was ineens enorm toegenomen en daardoor ben ik ook heel kortademig. Na de 3,5 liter uit mijn buik is er tot zaterdag niet veel meer uit gekomen en zaterdag is het infuus verwijderde en mocht ik naar huis. Door het ziekenhuis was er van allerlei hulp geregeld. Een ziekenhuis bed, een po en postoel ( heb ik nog niet direct nodig gelukkig) een bedtafeltje en nog veel meer. Iedere dag komt er 2x hulp om me te helpen met wassen en aankleden. En ’s avonds ook met uitkleden. Heel goed en vlot geregeld allemaal. In de twee dagen dat ik thuis ben is helaas mijn buik ook weer aan het vollopen. Als het even tegen zit moet ik morgen weer het ziekenhuis bellen om weer vocht af te laten tappen. Dat kan in principe op de dagbehandeling, maar zal er wel weer een aantal uren voor opgenomen moeten worden. Het is naar mijn / onze zin veel te snel dat het weer vol zit. Dat is geen goed teken.  Er is een mogelijkheid om een permanente drain te plaatsen en daar ga ik zeker even naar vragen hoe dat zit.

Ik krijg vragen van volgers / vrienden en familie wat de prognose is. Dat is heel moeilijk te zeggen. Een paar weken?? een paar maanden??? We weten het gewoon niet. Het voelt ook zo raar, want mijn hoofd doet het nog goed. Alleen laat mijn lijf me in de steek. Een ding is zeker, toen ik mijn blog 6 jaar geleden begon was mijn doel dat ik 90 jaar wilde worden. Dat heb ik later bijgesteld naar 80. Maar ook die ga ik zeker niet halen. We houden rekening met het ergste. Het is niet anders. Ik vind het heel fijn om nog mensen te zien en te spreken, maar ook dat zal gedoseerd moeten. En altijd pas na een afspraak. En dan nog kan ik onverwacht naar het ziekenhuis moeten. Niks is meer zeker op het moment. Mijn / onze wereld staat echt op zijn kop.

 

3 Reacties so far »

 1. 1

  Carina van Sommeren said,

  Heftig nieuws Marinka…ik wens je heel veel sterkte, kracht en liefdevolle momenten met de mensen die je zo lief zijn. Lieve groetjes, Carina (de Klimboom)

 2. 2

  Eveline Hoefgeest said,

  Wat geweldig die echo beelden. Super dat ze dat voor jou hebben kunnen regelen.
  Ik hoop echt dat je nog de tijd krijgt om de geboorte mee te maken. Het zou mooi zijn als die wens nog uit mag komen.
  Verder wil ik je laten weten dat je altijd op ons kan rekenen als je hulp nodig hebt. 24/7. Liefs en heel veel sterkte.❤❤❤

 3. 3

  lia said,

  Hoi meid, TOP, die echo, heel speciaal!! Daarentegen dat vocht is wel K… met peren!!!! Ik zag in je blog dat dat in 2012 al een probleem was!!
  Wij blijven voor je duimen kanjer!!!! dikke kus van Mijndert en Lia.


Comment RSS · TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: