De drain.

Vrijdag is de permanente drain geplaatst. Het plaatsen viel gelukkig mee. In de loop van de middag mocht ik weer naar huis en toen was er al 3,5 liter vocht afgelopen. Dezelfde dag nog eens 3,5liter. Samen voor de eerste dag 7liter vocht. Waar haal je het vandaan. De volgende dagen iedere dag tussen de 2en de 3liter. Het geeft verlichting op de buik, maar aan de andere kant ook weer niet. Ook al mijn goede stoffen worden er mee afgevoerd. Met de huisarts afgesproken dat ik vandaag en misschien ook morgen de drain even dicht laat staan. Kijken of dat weer wat energie geeft. Eten lukt me bijna niet. Al een paar keer vast voedsel er net zo snel weer uitgegooid als dat het er was in gedaan. Vandaag nog alleen maar vloeibaar gegeten. Het loopt niet lekker. Vanaf zaterdag is het bed in de woonkamer mijn plaats. Ik kom er nauwelijks af. Ik krijg heel veel,visite. Dat geeft afleiding maar is ook erg vermoeiend. Appjes en messenger berichten lees ik een enkele keer per dag. En probeer ze dan te beantwoorden. Ik lees ze zeker! De kast staat vol met kaarten en bloemen. Ik weet dat ik niet vergeten word.

9 Reacties so far »

 1. 1

  Marjolijn said,

  Uitproberen met de drain. Had ik zo gevonden dat je drain open zet bij een vol gevoel wat jezelf aanvoelt. Dus nier de hele dag.

 2. 2

  Hannie Buijze said,

  Gelukkig dat de drain er is maar je zou het niet meer willen omdat je energie op raakt. Ik bel je morgen wanneer ik even langs kan komen. Heel veel sterkte

 3. 3

  Dorien Teunissen-de Wit said,

  Jeetje, lijkt me dat je dan wel heeeeeeel moe zult zijn als je zoveel vocht verliest. Heel veel sterkte, energie en liefs toegewenst! Dorien

 4. 4

  Vreselijk is dit voor jou en je naasten. Fijn dat er mensen zijn die je niet vergeten, het is soms (in onze situatie) moeilijk voor anderen om hiermee om te gaan. Het is vaak angst of niet weten wat te doen of te zeggen. Gelukkig, zoals ik lees is dit niet bij jou het geval.
  Een hele dikke knuf voor jou en sterkte 😘❤️

 5. 5

  Erna Muys said,

  Heel veel sterkte allemaal.

 6. 6

  Inge said,

  Lieverd, heel veel sterkte en we denken aan je! Xoxoxoxo

 7. 7

  Karla fonteijn said,

  Hopelijk voel je je binnrnkort wat beter.
  Sterkte toegewrnst.🍀

 8. 8

  NoraL said,

  Heftig Marinka. Nu een soort balans vinden in het aftappen… Ik hoop dat wat eten toch wat lukt, zodat je niet teveel afzwakt.

 9. 9

  Mieke said,

  Na de verdrietige aflevering van dokter Deen twijfelde ik of ik je blog zou lezen bang voor wat er geschreven stond.Hierbij wil ik zeggen dat ook wij je niet vergeten.We denken aan jullie allemaal.Veel meer kunnen we niet doen.Sterkte. Het is zo langzaam aan een stopwoordje.


Comment RSS · TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: